Servis laptopova

1. Instalacija operativnog sistema

Naš servis računara vrši instalacije opertivnih sistema (po želji klijenta xp, vista, win.7, win.10 )  kompletno sa svim drajverima i programima tako da vaš računar bude odmah spreman za korišćenje ! Instalacija sistema traje između 1,5 – 2 h i završava se bez čekanja, brzo i u istom danu. Bez obzira da li vaš laptop nema CD/DVD čitač, instalacija sistema je svakako moguća i radi se preko USB-a ili direktno sa servera. Pri tome će vaš novi sistem raditi brzo i stabilno bez potrebe da se bojite da će update (apdejt) poremetiti sistem i napraviti problem. To kod nas nije moguće. Naš prioritet je da cena instalacije sistema bude prihvatljiva i da vi kao naš klijent budete zadovoljni. Znači, cena instalcije obuhvata kompetno sve što je navedeno na listi programa.

Uz  operativni sistem dobićete besplatnu instalaciju potrebnih drajvera i programa (Office paket – Word, Excell, GOM player, Adobe Reader PDF, Skype, WinRAR ili WinZIP i dr.). Provera kompatibilnosti operativnog sistema je obavezna za starije računare i ova usluga je uračunata u cenu instalacije. Na novi laptop instaliramo Windows 10/8/7 (32/64 bit) ili XP (na vaš zahtev i ako je moguće).

Cena instalacije sistema –  1.000 dinara

2. Čišćenje laptopa od prašine

Čišćenje laptopa od prašine je obavezno barem jednom  godišnje, u zavisnosti od uslova u kojima laptop radi. Naš Servis svakodnevno čisti laptopove od prašine, servisira rashladne grane, menja termalne paste i popravlja/menja kulere odnosno laptop ventilatore. Laptop se zagreva usled korišćenja i kada dođe do začepljenja pasivnog hladnjaka zbog prašine onda nemože da izbacuje vreli vazduh van laptopa i ta visoka temperatura ostaje unutar laptopa i greje matičnu ploču i ostale delove računara zbog čega se  laptop gasi, restartuje, prikazuje da kuler ne rad.

Visoka letnja temperatura (od 32C – 38C) koja je prisutna odmah prilikom startovanja laptopa i plus temperatura koju laptop pravi startovanjem i pokretanjem svojih servisa i programa uzrokuje da grafička kartica nastrada  usled odlemjenja podnožja grafičke kartice zbog čega ,  je čest slučaj da je popravka kvara na laptopu skoro nemoguća. Upravo zbog toga čišćenje laptopova treba shvatiti kao obavezno kako bi se prenosnim računarima produžio radni vek. Naročito ako se laptop koristi za igranje igrica gde se obavezno mora koristiti i podloga – ventilator ispod laptopa.

Cena čišćenja laptopa bi trebalo da varira u zavisnosti od modela. Ako se laptop ceo rasklapa onda se potroši više vremena, dok kod laptopova kod kojih se otvara samo donji poklopac iznad kulera potrebno je manje vremena. Pri tome se radi besplatna dijagnostika ispravnosti važnih komponenti u laptopu kao što su: procesor, memorija, hard disk ili ssd, wifi kartica, LAN priključak, baterija na BIOS-u, dotrajalost baterije za laptop ili punjača.

Čišćenje laptopa ne traje dugo, a ujedno se mogu otkriti i neke skrivene mane koje laptop ima. Prašina u laptopu otežava da rashladni i relativno ne-efikasni klima uređaj radi kako treba. Način izvedbe hladnjaka od bakra i aluminijuma koji sa procesora usisavaju vreli vazduh pomoću kulera postoji odavno. U principu, neki laptopovi imaju bolji hladnjak a kod nekih je loše urađen, što dodatno ukazuje na obavezno periodično čišćenje laptopa. Guste rešetke na izlaznom delu ponekad sprečavaju lako cirkulisanje vazduha. Svaki segment biće proveren i podešen do te mere da će vaš laptop biti zaista 1/1. Hladniji laptop će vam se mnogo više svideti, jer zaista grejanje često ume da iritira korisnike.

Ako niste vešti u rasklapanju laptopa, savetujemo vam da ne pokušavate sami da ga otvarate. Prvo, možete da oštetite njegove osetljive komponente. Drugo, može se desiti da napravite još veći problem ako zaboravite da vratite neki deo na svoje mesto. Neretko imamo situaciju da su šarke polomljene kao i plastika donji deo kućišta i DC konektor jer je rasklapanje bilo izvedeno nasilno. Razni tutorijali sa Youtube-a su korisni za rasklapanje i čišćenje laptopa, ali samo ako znate šta radite.

Čišćenje laptopova obavljamo isključivo u servisu , po najpovoljnijoj ceni u Smederevu. U zavisnosti od modela laptopa zavisi i pristup čišćenju.

Redovna cena čišćenja laptopova i nanošenja nove termalne paste je za sada fiksna = 1.500 dinara. Zato iskoristite priliku da vaš laptop učinite bržim, efikasnijim i produžite mu radni vek..

AKCIJA:

Ukoliko u našem servisu izvršimo instalaciju operativnog sistema i čišćenje laptopa sa zamenom termalne paste usluga će Vas koštati samo 2.000 dinara.

3. Zamena delova na laptopu

Servis vrši zamenu neispravnih delova laptopa ( ekrana, matične ploče, tastature, flet kabla, invertora, ram memorije, hard i ssd diska, kulera, baterije, tača i drugih delova ) uz dogovor sa vama dali želite nov ili ispravan polovni deo.

Cena varira od dela koji se menja ali optimalne cene su od: 500 do 2.000 dinara.